Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2010

Boards Of Canada

0

Οι "Boarda Of Canada" είναι ένα ηλεκτρονικό σχήμα που αποτελείτε από τα αδέρφια Mike Sandison και Marcus Eoin. Είναι από το Εδιμβούργο, Σκωτίας και δημιουργήθηκαν το 1986.

Μεγάλωσαν σε μία μουσική οικογένεια και από μικρή ηλικία ξεκίνησαν να παίζουν διάφορα μουσικά όργανα. Όπως δηλώνουν και οι ίδιοι η μουσική τους έχει μεγάλες επιρροές από τις ambiend μελωδίες που άκουγαν στα ντοκιμαντέρ και συγκεκριμένα από το "National Film Board of Canada" απ'όπου εμπνεύστηκαν και το όνομά τους.

Έχουν ένα ιδιαίτερο στυλ και δύσκολα να ακούσει ένα κομμάτι τους και να μην καταλάβεις ότι είναι από "Boards of Canada". Ζεστές μελωδίες που σε χαλαρώνουν και σε ταξιδεύουν, σε υπερβολικό βαθμό ίσως. Ο συνδυασμός αυτής της μεταδοτικότητας που έχουν, με τα καλοδουλεμένα βίντεο που περιέχουν αρκετούς κρυφούς συμβολισμούς, έχουν προκαλέσει μερικούς κριτικούς να αρνούνται να ακούσουν την μουσική τους, με την δικαιολογία ότι προσπαθούν να τους κάνουν πλύση εγκεφάλου.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής, παρόλο που πάντα θα με επηρεάσει η μουσική τους, δεν έχω κάνει καμιά βλακεία που δεν θα την έκανα ούτωσι άλλως. Αν πάλι παρατηρήσετε εσείς κάτι το παράξενο μοιραστείτε το μαζί μας και ελάτε να λύσουμε επιτέλους αυτό το μυστήριο γύρο από τους "Boards Of Canada".

Καλή και ασφαλής ακρόαση...!

Boards of Canada - Amo Bishop Roden



Ακούστε επίσης:
Boards of Canada - Chromakey Dreamcoat
Boards of Canada - Telephasic Workshop
Boards of Canada - Turquoise Hexagon Sun

Κανένα σχόλιο στο "Boards Of Canada"

Δημοσίευση σχολίου